neděle 30. září 2012

NTNUI focení a první nočák!

Na tento týden jsem neměl moc plány a tak jsem čekal, co nám vymyslí trenér NTNUI. S nadšením jsem se dozvěděl, že kromě 1. nočáku bude součástí týdne i focení běžců NTNUI pro hlavní sponzory Trimtex, Skansku a Sweco. Takže bylo jasné, že bude postaráno o mojí novou profilovou fotku na sociálních sítích typu Facebook, Twitter, Google+. 
Byl to fakt super zážitek proto přeskočím úterní mapáč přejdu rovnou k tomu focení. Navečer jsme vyjeli na  nejvyšší kopec poblíž Trondheimu a začalo se. Profi fotograf Aipo (Fin) začal vybalovat techniku, tolik věciček k foťáku jsem v životě neviděl. 7 o-modelů a 2 o-modelky se začaly připravovat, buzola, fake mapa, popisy, připevnit číslo se sponzorem a mohlo se začít. První série fotek byla jednoduchá jen proběhnout orazit a odběhnout jiným směrem. Pote následovali složitější série s více běžci, skoky, přeskoky, hromadné přeběhy přes horizont atd. Zní strašně jednoduše, ale kličkovat mezi připravenými blesky a pokud možno se pokusit žádný nezašlápnout nebylo úplně snadné. Čím víc se blížil tolik vytoužený západ slunce, tím víc nahoře foukalo a byla větší kosa. Málem jsem umrzl. Každý se snažil co nejvíce času strávit se svojí milovanou bundou, jen vyběhl orazil kontrolu a pak sprintoval pro bundu. Odměnou za tu všechnu námahu  mimo rýmičky byly i  naprosto luxusní fotky s mraky, fjordy a západem slunce. Díky Aipo. (Tusen takk Aipo!)


Skáču ze skalky.

Silje a já u kontroly.

Rasmus a červánky.

Já razím.

Přeběh nad Trondheimským fjordem.

O-modelové a o-modelky.
Všechny fotky od Aipa jsou tady.

Ve čtvrtek v 20:00 byl start prvního nočního závodu ze série KKC, ze které se dělá nominace na Tiomilu. Můj první nočák v Norsku, byl sem celkem nervózní, přeci jenom v norským lese není moc vidět ani ve dne natož v noci. Chtěl jsem jít pomaleji a hlavně bez chyb, což se né uplně povedlo, udělal jsem 2 velké chyby, při jedné jsem dokonce téměř zaběhl do místní pizzerie :-D Když jsem i po tak obrovských chybách na 8 kontrole doběhl asi 5 lidí bylo jasné, že chyby udělali skoro všichni, Trať dlouhou 6 km jsem odběhl za 65 minut a byl někde v půlce výsledkové listiny. Série nočáků pokračuje již příští týden, takže se mám na co těšit.

1. KKC - Byåsennatta
Hned po nočáku jsem rychle spěchal zpátky na koleje, protože byl Česko-slovenský večer, takže jsem dal rychlo-sprchu, hodil do sebe 2 chleby s nutelou a mazal tam. Akce byla rozumná, takže jsem byl okolo 1 doma jak na koni. V pátek jsem se cítil strašně rozsekaně, přibylo pár nových modřin a tak jsem se rozhodl vyhlásit odpočinkový stav, vyklusal se na stadion, tam se protáhl (koukal na norské atletky) a klusal zpátky. 
V sobotu byl celkem zajímavý mapáč. 6 km dlouhá trať zaměřená na volby postupu s hromadným startem, celkem mě to bavilo, díky volbě hned na 2. kontrolu se pole roztrhalo hned na začátku. Co vy na to? Zleva nebo zprava? (hlasujte v anketě). Já zvolil levou variantu a byl na 2. kontrole dle dohadů v cíli na 3. místě. Ale pak jsem se zasekal na 4K a bylo klasicky po nadějích :-D První balík mi cukl a já pak vedl ten druhý, už téměř bez chyb do až cíle.

Hromadný start - volba postupu.
Příští týden musím zvládnout hodně věcí, ve čtvrtek mám ve škole prezentaci o čitelnosti map určených pro orientační běh. O víkendu se koná tradiční závod HU & HEI 2012. Jedná se o 30 kilometrový závod na turistické mapě na Bymarce (náhorní plošiny, bažiny).

Přidal jsem anketu!!! Lampióní koukejte hlasovat!! Názory do komentářů :-)




















5 komentářů:

  1. Vicko myslim, ze ted se svym kotnikem bys dobehl mozna jednicku :-D Preju at se brzo das dokupy, skoda druzstva pro SSU mohla byt nadejna :-) Ale asi i takhle porazite VAM :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Na kole zleva po té cestě, kus mimo mapu, k jezeru (kolo zahodit do jezera) a doufat, že zbytek tratě zvládneš do osmi aby ti Norové ještě prodali nějaký pivo.

    OdpovědětVymazat
  3. No start byl v poledne :-D takze casu dost. Ale jako nekdo to myslim obihal uplne cele, ale dostal kotel no :-D

    OdpovědětVymazat