neděle 12. ledna 2014

Přípravný kemp LH24!!

Dny nemilosrdně plynou, do Lysé zbývá 12 dní, proto jsem si řekl, že využiji svého oblíbeného tréninkového centra ve Starém Městě. Již v létě jsem tam najížděl na silničce důležité kilometry v kopcích. Ve Staráku je ideální zázemí a o kvalitní tréninkové jednotky tu není nouze. Všudy přítomné kopce jsou ideální přípravou pro LH24. Velkou výhodou je, že tu chybí spousta rušivých elementů, jako jsou hospody (kde točí něco jiného než Holbu), televize, či rychlý internet. Nesmím zapomenout na super BIO kuchyni a tréninkového manažera a sparing partnera zároveň.

Na kemp jsem dorazil již ve čtvrtek, abych v pátek stihl 2 fáze. Na dopolední zahřívací fázi jsem byl sám, protože Vaša musel nečekaně do práce. Jednalo se o kulturně-vzdělávací výklus po tamní naučné stezce válečného opevnění z 2. sv. války. Celkem 14 km, 82 min, 560 m. převýšení. 
Protože, letos bude LH24 rozbíhat Vaša, na páteční večer byl naplánován trénink rychlostní vytrvalosti, tedy 60 minutový běh vysoko nad anaerobním prahem. Tato fáze měla 2 části, nejprve jsme běželi co to dalo do kopce na Větrov (4,5 km, 29 min, 408 převýšení) a pak opět na plný pecky akorát dolů z kopce menší oklikou (7 km, 25 min). Samozřejmě celé v kuse bez pauz. Byl jsem celkem prošitej, ale odměnou byly pohankové palačinky s tvarohem, marmeládou a datlovým sirupem. 
Pro nasimulování podmínek na Lysé, Vaša naplánoval na sobotu zdolání Králického Sněžníku (1424 m) z polské strany, pro mě zcela neznámá, protože na Kraličáku jsem v životě nebyl. Nakonec šlo vše podle plánu i když počasí nebylo nic moc. Takže moc výhledů nebylo, ale nebyli jsme tam přeci na rekreaci že? 

Pár důkazů místo slibů.



Následoval 10 km dlouhý seběh přes Hynčice domů. Co si budeme povídat, seběhy jsou alfou a omegou LH24. Já na nich loni skončil, takže jsme se v přípravě zaměřili i na ně a dolů pádili pod 4 minuty na kilák. Poslední 2 km po polích byly docela výživný, byl jsem línej si na ten kousek loupnout gelik a málem se nedošoural dom, naštěstí to bylo už jen kousek. Slušných 30km, 1145 převýšení za 3 hodinky.

Profil výběhu na Králičák.

Se slonem na Králickém Sněžníku.
Po doběhnutí nás opět čekala odměna v podobě regeneru, pečeného lososa s brambůrkama a třešničkou na dortu byl malinový koláč. Po jídle nás čekal, jeden z nejdůležitějších bloků celého kempu - operace Puerto. Vyšetření od nejmenovaného doktora, který celý rok pracoval na výzkumu prostředku zajištující top formu na LH24. Bohužel všechny dostupné informace o složení a indikaci jsou přísně tajné. Můžu jen potvrdit, že lednice v tréninkovém centru je tímto produktem úplně narvaná.

Transfůze připravena na LH24.
Další součásti byl bez pochyby teambuilding. Soudržnost a týmovost jsou jedním z předpokladů úspěchu na LH24. Proto jsme se vydali do staroměstského kina Sněžník, kde náhodou promítali film s horolezeckou tématikou Nanga Parbat. Film pro motivaci jako dělaný, určitě všem doporučuji.

Cíl nedělního výběhu byl Šerák (1325 m), známý to kopec, po kterém má název 11° zlatavý mok od Holby. Nechali jsme se autem zavézt do Lipové a odtud jsme téměř 58 minut (7,5 km) běželi neustále do kopce na vrchol, poté následoval 6 km dlouhý seběh do Ostružné a odtud jsme pak přes zvlněné louky přeběhli do Staráku - 2 hodiny 21 minut, 23km, 1170 převýšení. Tam na nás už zase čekal oběd, tentokrát to byly těstoviny s kuřecím masem a špenátem.

Na Šeráku.

Profil výběhu na Šerák.
Na závěr se sluší malé zhodnocení přípravného kempu, 3 dny, 4 fáze, 78,5 km, 7 hodin 42 minut zátěže, 3325 metrů převýšení, 6864 spálených kcal. Za tyto čísla bych rád poděkoval tréninkovému centru a především Vašoj a Janě.
Teď mě čeká už jen laděníčko ladění na LH24, ale při tom musím stále věnovat silničce. Jak mnozí víte, pro letošní sezónu se zcela zříkám lampionování a budu se věnovat na 100% kolu. V úterý jdu na vyšetření laktátu, ze kterého se přesně určí tréninkové zóny a plno dalších prkotin, takže to by měl být první krůček k úspěchu.








Žádné komentáře:

Okomentovat